Om mbo

Vi tycker det är viktigt att ge någonting tillbaka till det samhälle vi utforskar under våra cykelturer. Därför försöker vi ständigt att bidra genom att medverka i olika projekt och donera till lokala mountainbikeklubbar. Det är också därför vi har startat den här hemsidan – för att informera andra mountainbikecyklister om allt som rör vår hobby och tillika sport.

Vi bygger mountainbikespår

Det finns mycket du kan göra som mountainbikecyklist för att ge tillbaka till vår gemenskap. Du kan antingen agera på lokal nivå genom att ge tillbaka till ditt grannskap, eller tänka globalt och hjälpa de internationella gemenskaperna att få tillgång till fler cyklar och bättre mountainbikespår.

Så ofta vi kan försöker vi hjälpa till genom att bygga spår. Vi cyklar ju trots allt själva i spåren, men många av oss tänker inte på det arbete som krävs för att skapa ett mountainbikespår. Ett av de bästa sätten för oss att ge tillbaka till vår lokala MTB-gemenskap är därför att ge en hjälpande hand när det behövs lite hederligt kroppsarbete. Oftast är det den lokala mountainbikeklubben som ansvarar för att skapa nya spår såväl som att underhålla de befintliga spåren. Som nybörjare kan du lära dig olika tekniker för att bygga spår genom att ta kontakt med dem.

Vi undervisar nya mountainbikecyklister

Ett annat sätt på vilket vi bidrar till gemenskapen, är att dela med oss av våra kunskaper och vår passion till andra cyklister. Många människor drar sig tyvärr för att börja med vår sport eftersom de tycker det är för svårt att komma in i gemenskapen. Därför bör du introducera sporten för en kompis eller ett syskon. Om du har fler än en mountainbike, vilket många av oss ju har, bör du dela med dig och låta en vän testa en av dina cyklar. Börja gärna med att cykla på ett dubbelt mountainbikespår och pusha försiktigt din vän mot den svårare terrängen.

Dela gärna med dig av din kunskap till såväl vänner som främlingar. Vi använder till exempel den här webbplatsen till att informera mountainbikecyklister och andra intresserade om olika aspekter av sporten. Du behöver inte donera pengar till MTB-klubbar för att vara en värdefull medlem i gemenskapen, utan den kunskap du sitter på kan vara minst lika viktig och värdefull. Vi har alla varit nybörjare någon gång så håll inte din kunskap och din erfarenhet för dig själv, utan dela med dig av den till alla som vill ta del av den!