Därför bör du reparera din mountainbike på vintern

Därför bör du reparera din mountainbike på vintern

Om du kommer cykla på din mountainbike hela säsongen 2017 kommer den förmodligen vara i ett skriande behov av underhåll efter säsongen, särskilt om det är en cykel med dämpning både fram och bak. Du kommer behöva serva cykeln och byta ut de delar som slits särskilt mycket, såsom däck och bromsar. Om du väntar till våren med att göra detta, kommer kön ringla lång till din lokala cykelverkstad.

Delarna är billigare

Genom att underhålla och uppgradera cykeln under vintern vet du inte bara att den är redo att användas framåt vårkanten, utan du kan också spara en del pengar på att göra detta. Delarna är nämligen billigare när det inte är säsong. Du kan därför hitta bra kampanjer på nätet och dra nytta av att mång av återförsäljarna har rea under den här tiden på året.

Cykelverkstaden är inte upptagen

Om du inte bor någonstans där det är varmt året runt, eller din lokala cykelbutik även säljer skidor, kommer det förmodligen vara ganska lugnt i butiken under vinterhalvåret. Vissa butiker ger dig rabatt på delar och utfört arbete. Om du har tur kan de till och med vara villiga att montera några av de delar du har köpt på nätet.

Du missar inte början av säsongen

Om du väntar med underhållet till början av cykelsäsongen kommer du behöva beställa delar, få dem monterade, få dämpningen servad och så vidare. Det är bättre att göra det nu när du ändå inte kan ge dig ut och cykla, så slipper du råka ut för att viktiga reservdelar är slutsålda framåt våren. Du vill inte missa de första cykelturerna som du så länge har väntat på.

Du får upp pulsen för den kommande säsongen

Du kommer förmodligen inte vara i behov av en pulshöjning, men genom att ha en iordninggjord cykel med lite nya delar inför våren kommer du vara sugen på att ge dig ut. Du kan också ha fått ökad kunskap om hur din cykel fungerar och hur du ska lösa olika problem, vilket gör dig till en mer kompetent cyklist. Kom ihåg att ju längre vintern är, desto skönare när vårsolen tittar fram.